Onderwijs-apps van Andela ICT

Op deze pagina vindt je een van de onderwijs apps van Andela ICT, de apps bruikbaar voor leerlingen uit het basisonderwijs (primair onderwijs) er zijn er nog meer ingedeeld in de volgende groepen:

  • reken-apps; keer- en maalsommen, plus- en min-sommen, deelsommen;
  • contextsommen verhaaltjes sommen;
  • breuken en reeksen oefenen;
  • taal apps (flash cards).

Reken apps

Automatiseren is het routinematig uitvoeren van rekenhandelingen. Wanneer een leerling de tafels en optellen en aftrekken tot 20 heeft geautomatiseerd, hoeft hij het kortetermijngeheugen minder te belasten bij het uitrekenen van opgaven die complexer zijn . Dit is de basis voor de rekenontwikkeling van je kind .

Het automatiseren van rekenen is belangrijk omdat het een groter deel van het kortetermijngeheugen beschikbaar houdt voor de uitvoering van niet-geautomatiseerde handelingen. Dit betekent dat leerlingen die goed kunnen automatiseren, beter in staat zijn om complexere rekenopgaven op te lossen .

Rekenspelletjes op je telefoon kunnen zeker helpen bij het oefenen van het automatiseren van rekenen. Het is belangrijk dat deze spelletjes gericht zijn op het oefenen van de basisbewerkingen en dat ze regelmatig worden gespeeld om de vaardigheden te onderhouden. Door het spelen van educatieve rekenspelletjes kunnen kinderen op een leuke en interactieve manier hun rekenvaardigheden verbeteren.


reken apps basisschool